Το ΚΠΓ και το CELI είναι τα πιο δημοφιλή πιστοποιητικά στην Ελλάδα.
Το ΚΠΓ , διοργανώνεται από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, χωρίζεται σε τρεις ενότητες (Α,Β,Γ), είναι ελαφρώς πιο βατό από το CELI και ο υποψήφιος έχει την δυνατότητα επιλέγοντας π.χ το επίπεδο Α, να περάσει το Α1 ή το Α2 ανάλογα με την βαθμολογία που θα συγκεντρώσει. Δηλαδή με άριστα το 200, εάν συγκεντρώσει 0-59 βαθμούς δεν περνάει κανένα επίπεδο. Εάν συγκεντρώσει 60-119 περνάει το επίπεδο Α1 και από 120-200 το επίπεδο Α2. Το ίδιο ισχύει και για τα επίπεδα Β και Γ. Αυτό σημαίνει ότι ο υποψήφιος έχει πολλές πιθανότητες να περάσει κάποιο επίπεδο.
Αυτό όμως το πιστοποιητικό δεν αναγνωρίζεται παντού εκτός Ελλάδος.
Το CELI, που χωρίζεται σε 6 επίπεδα είναι ελαφρώς πιο δύσκολο από το ΚΠΓ , αν και τώρα καταργήθηκε η αρνητική βαθμολογία στις ερωτήσεις με πολλαπλές απαντήσεις και αυτό από μόνο του το καθιστά πιο φιλικό προς τον εξεταζόμενο, χωρίζεται σε δύο διαφορετικές εξετάσεις γραπτό, ακουστικό (ενιαία εξέταση) και προφορικό. Ο υποψήφιος (που πρέπει υποχρεωτικά να λάβει μέρος και στις δυο εξετάσεις), εάν περάσει και τα δυο μέρη της εξέτασης περνάει και το αντίστοιχο επίπεδο. Εάν περάσει μόνο το ένα μέρος π.χ γραπτό-ακουστικό,έχει τη δυνατότητα μέσα στον επόμενο χρόνο να ξαναδώσει μόνο την εξέταση που κόπηκε, κατοχυρώνοντας το μέρος της εξέτασης που πέρασε. Η βάση βρίσκεται στο 60%.
Το CELI αναγνωρίζεται παντού σε όλον τον κόσμο και μάλιστα έχει μεγάλο κύρος, διότι το διοργανώνει ένα πολύ γνωστό πανεπιστήμιο, τo Universita’ per Stranieri di Perugia,ένα πανεπιστήμιο πολύ γνωστό στην Ευρώπη αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Η τελική επιλογή εξαρτάται από τις προσωπικές απαιτήσεις του κάθε μαθητή.